„Companiile se axeaza pe core business, nu pe IT, insa aplicatia de IT este foarte importanta. Pana la 70% dintre investitiile companiilor IT se duc catre suport si intretinere insa din ce in ce mai multe firme migreaza catre cloud computing, solutie care permite reducerea consistenta a acestor cheltuieli si implicit redirectionarea veniturilor pe alte segmente”, subliniaza Voicu.

America latina indica cel mai mare trend de crestere pe IT. „Sunt trei tendinte majore – cloud si Software as a Service, aplicatii b2b si mobilitate. Acestea prind contur si in Romania”.

Aplicatiile b2b se vor dubla in urmatorii ani, ajungand, la nivel global, sa reprezinte o piata de miliarde de dolari, conform lui Voicu. Companiile din Romania, inclusiv IMM-urile, prefera din ce in ce mai mult sa achizitioneze pachete de produse, mai degraba decat servicii separate. „Segmentul HORECA ia, de obicei, pachete de voce, date, Internet si TV. Peste jumatate din veniturile Romtelecom provine inca din servicii de voce”.