Continental, fabricantul de piese care aprovizioneaza Porsche si Daimler Chrysler cu anvelope si componente electronice, a incheiat tranzactia prin care a cumparat pentru un miliard de dolari divizia de componente electronice auto a companiei de telecomunicatii Motorola, potrivit unui comunicat remis luni de Continental.

Cele doua companii se intelesesera asupra tranzactiei la inceputul lui aprilie, iar divizia de electronice auto a Motorola a fost integrata in sub-divizia de sisteme auto a grupului Continental incepand cu 2 iulie, conform comunicatului.

Divizia cumparata de Continerntal a avut anul trecut vanzari de circa 1,6 milioane de dolari.

Continental a obtinut aprobarea autoritatilor anti-trust din Uniunea Europeana in ultima decada a lunii trecute si a devenit prin aceasta achizitie lider pe piata echipamentelor de telematica auto, sector unde inca nu avea activitati.

Telematica se refera la folosirea combinata a telecomunicatiilor si a informaticii pentru trimiterea, primirea si stocarea informatiilor prin intermediul sistemelor de telecomunicatie de la bordul masinii.

"In opinia noastra sunt trei mari sectoare de crestere in industria auto: propulsia hibrida, sistemele de asistenta a soferului si telematica," a spus directorul diviziei Continental Automotive Systems, Karl Neumann.

Concernul Continental este prezent si in Romania din 2002 cand a investit 250 de milioane de euro intr-o fabrica de anvelope la Timisoara.

Continental si-a propus sa produca 16 milioane de anvelope in Romania anul acesta, de 15 ori peste productia din primul sau an de prezenta pe piata nationala.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si