Continental a cumparat divizia de componente electronice Motorola

Continental, fabricantul de piese care aprovizioneaza Porsche si Daimler Chrysler cu anvelope si componente electronice, a incheiat tranzactia prin care a cumparat pentru un miliard de dolari divizia de componente electronice auto a companiei de telecomunicatii Motorola, potrivit unui comunicat remis luni de Continental.

Cele doua companii se intelesesera asupra tranzactiei la inceputul lui aprilie, iar divizia de electronice auto a Motorola a fost integrata in sub-divizia de sisteme auto a grupului Continental incepand cu 2 iulie, conform comunicatului.

Divizia cumparata de Continerntal a avut anul trecut vanzari de circa 1,6 milioane de dolari.

Continental a obtinut aprobarea autoritatilor anti-trust din Uniunea Europeana in ultima decada a lunii trecute si a devenit prin aceasta achizitie lider pe piata echipamentelor de telematica auto, sector unde inca nu avea activitati.

Telematica se refera la folosirea combinata a telecomunicatiilor si a informaticii pentru trimiterea, primirea si stocarea informatiilor prin intermediul sistemelor de telecomunicatie de la bordul masinii.

"In opinia noastra sunt trei mari sectoare de crestere in industria auto: propulsia hibrida, sistemele de asistenta a soferului si telematica," a spus directorul diviziei Continental Automotive Systems, Karl Neumann.

Concernul Continental este prezent si in Romania din 2002 cand a investit 250 de milioane de euro intr-o fabrica de anvelope la Timisoara.

Continental si-a propus sa produca 16 milioane de anvelope in Romania anul acesta, de 15 ori peste productia din primul sau an de prezenta pe piata nationala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri