Selfie-ul, cea mai recenta metoda de plata Mastercard

Mastercard lucreaza la o aplicatie care le va permite cumparatorilor online sa plateasca cu un selfie. Conform Themalaymailonline, aplicatia foloseste recunoasterea faciala pentru a verifica identitatea clientului.

Tot ce ramane de facut, dupa ce ai downloadat aplicatia, este sa… clipesti. Clipitul, considera Mastercard, reprezinta dovada faptului ca subiectul este uman, astfel incat potentiali raufacatori sa nu iti poata folosi fotografia pentru a realiza plati ilicite.

Compania procesoatoare a mai declarat ca aplicatia va fi capabila sa citeasca amprentele, ca o masura in plus de securitate.
Daca aplicatia va avea succes, Mastercard va introduce recunoasterea faciala ca o alternativa pentru Secure Code, softul de securitate care cere o parola pentru cumparaturile online.

Ce parere aveti de ultima “gaselnita” in domeniul IT? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Citeste si:
Mastercard anunță Carbon Calculator, tool de monitorizare a...
Mastercard lansează Carbon...
Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri