Wello, platforma de sanatate dedicata familiilor cu copii supraponderali, dezvoltata de o echipa de 13 specialisti in tehnologia informatiei din judetul Cluj, este singurul proiect din Romania acceptat in programul de dezvoltare GoGlobal al EIT Health, una dintre cele mai mari initiative mondiale din industria de healthcare.

Wello va participa la editia din acest an a GoGlobal Israel-Canada, care se desfasoara in perioada iunie-noiembrie, si reprezinta poarta de acces a IMM-urilor europene incluse in program catre doua dintre cele mai importante hub-uri de inovatie in healthcare, prin implicarea unor parteneri locali de top. La aceasta editie, au fost acceptate doar doua proiecte din Europa, Wello fiind unul dintre acestea.

Programul GoGlobal isi propune sa le ofere companiilor care activeaza in industriile de tehnologie medicala, biotehnologie si sanatate digitala, competentele necesare pentru a se extinde cu succes la nivel mondial. Proiectele acceptate sunt sprijinite sa se lanseze in piete noi cu know-how in sistemele de sanatate specifice tarilor vizate, sa afle informatii despre reglementarile in vigoare, precum si sa aiba acces la stakeholderi si analize asupra competitiei.

EIT Health, initiatorul acestui program si organizatie sustinuta de Comitetul European si Institutul European de Inovare si Tehnologie, isi propune sa incurajeze dezvoltarea de solutii inteligente pentru industria de sanatate din Europa, iar bugetul de investitii alocat in acest scop, pentru urmatorul deceniu, este de 2 miliarde de euro.

Misiunea platformei de sanatate Wello, bazata pe inteligenta artificiala, este de a ajuta familiile cu copii cu probleme de greutate sa slabeasca si sa aiba un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie corespunzatoare varstei, activitate fizica constanta si joc. Dezvoltarea platformei Wello a inceput in august 2017, iar varianta beta va fi lansata in toamna acestui an. Valoarea totala a proiectului este de 1 milion de euro.

Citeste si:
Uber anunta functii noi pentru aplicatia de ride-hailing
Uber anunta functii noi...

Lansarea Wello vine in contextul in care unu din trei copii din Europa, cu varste intre 6 si 9 ani, este supraponderal sau obez si, mai mult, Romania se afla pe locul al doilea in Europa in ceea ce priveste numarul copiilor cu exces de greutate.

Aplicatia Wello este dezvoltata de Art Dynasty, companie prezenta pe piata romaneasca a serviciilor de design specializat – User Interface si User Experience Design – din anul 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Un startup romanesc organizeaza prima tabara de nutritie pentru copii