Orange, a treia companie de telecomunicatii din Marea Britanie, cu 12.000 de angajati, subliniaza faptul ca pozitia sa financiara este una stabila, dar ia in considerare in permanenta contextul economic dificil.

“Ca parte a strategiei noastre de dezvoltare si consolidare, analizam continuu evolutia operatiunilor noastre pentru a ne asigura cel mai bun nivel de eficienta. Acesta este urmatorul pas in agenda noastra, a ne asigura ca Orange se ridica la adevaratul sau potential”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Aproximativ 100 de persoane vor fi disponibilizate in urmatoarele trei luni.

Anutul vine la putin timp dupa decizia portalului de socializare online MySpace de a disponibiliza 300 de angajati la nivel international.

Tom Alexander, CEO-ul Orange, a declarat anterior ca intentia sa este sa transforme compania in principalul jucator pe piata de telefonie mobila din Marea Britanie pana in anul 2012.

La nivel local, Orange ocupa prima pozitie in topul companiilor de telecomunicatii, raportand la sfarsitul lunii decembrie 2008 afaceri de 1,31 miliarde de euro, in crestere cu 6,2% fata de valoarea veniturilor la sfarsitul anului 2007.

In primul trimestru al acestui an, Orange Romania a afisat venituri de 264 milioane de euro, in scadere cu 14,1% comparativ cu primul trimestru al anului precedent. Pe de alta parte, in perioada mentionata, numarul de clienti Orange a inregistrat o crestere de 1,1% comparativ cu perioada similara a anului precedent, la 10.118.000 clienti.