Deutsche Bank, cea mai mare banca de investitii din Europa, a raportat un profit peste estimari pentru trimestrul al treilea, de 725 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 1,21 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Evolutia mai buna a operatiunilor de retail bancar si de administrare a averii a compensat declinul veniturilor din trading, in timp ce rezultatul din trimestrul al treilea al anului trecut a fost afectat de cheltuieli legate de achizitia Deutsche Postbank.

Analistii estimau un profit de 343 milioane de euro pentru cea mai mare banca din Germania.

Deutsche Bank a renuntat in octombrie la tinta de profit pentru acest an si a anuntat desfiintarea a 500 de locuri de munca, dupa ce criza a redus veniturile la divizia de valori mobiliare. In timp ce institutiile de credit din Europa se confrunta cu temerile legate de datoriile Greciei si cu planuri ale politicienilor pentru majorarea capitalului, marile firme de pe Wall Street au avut cel mai slab trimestru pe trading si investment banking de dupa criza financiara.

"Trimestrul al treilea a fost foarte slab pentru bancile de investitii, iar incheierea acestei situatii depinde de criza datoriilor suverane. Cheia pentru Deutsche Bank este sa castige cota de piata de la rivali chiar daca scad veniturile", a spus Olaf Kayser, analist la Landesbank Baden-Wuerttemberg.

Actiunile Deutsche Bank au scazut cu 27% in acest an, iar banca a ajuns la o capitalizare de circa 26 miliarde de euro.

Profitul diviziei de retail a crescut cu 27%, la 310 milioane de euro, sustinut de achizitia Post Bank, care a dublat numarul de clinti la 29 milioane. Activitatile de administrate a activelor si averii au inregistrat dublarea profitului la 186 milioane de euro, ca urmare a achizitiei anul trecut a companiei Sal. Oppenheim.

Divizia de investment banking a raportat un profit de numai 70 de milioane de euro, comparativ cu 1,1 miliarde de euro anul trecut.

In primele noua luni ale anului, Deutsche Bank a avut un profit de 4 miliarde de euro, in urcare de la 1,7 miliarde de euro in urma cu un an.

Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri