Aproximativ 125.000 de salariati ai General Motors trec prin momente de cumpana si isi pun urmatoarea intrebare: Sa ia toti banii si sa plece, ori sa ramana in pozitiile actuale pentru un salariu aplatizat, insa cu speranta ca industria auto isi va reveni vreodata?
Pentru a-si restructura operatiunile si a-si reduce costurile grupul auto american General Motors Corp. si furnizorul sau de componente Delphi Corp. au anuntat miercuri seara ca sunt dispusi sa ofere o suma maxima de 140.000 de dolari fiecaruia din cei aproxiamtiv 125.000 de angajati care va parasi voluntar postul, informeaza USA Today.

Potrivit planului anuntat ieri, aproximativ 113.000 angajati de la GM vor putea primi salarii compensatorii cuprinse intre 35.000 si 140.000 dolari, in functie de vechimea in munca si daca doresc sau nu sa pastreze in viitor asigurarile de sanatate si alte beneficii. La Delphi, fosta divizie a GM, aproximativ 13.000 de angajati cu program orar vor putea opta pentru salarii compensatorii in valaore de 35.000 de dolari daca parasesc voluntar compania, iar alti 5.000 de angajati de la Delphi vor putea sa se reintoarca la GM.

GM nu a precizat care este numarul de angajati pe care spera sa-i convinga sa accepte sa faca acest pas, insa anterior grupul GM, cel mai mare constructor auto mondial, a anuntat ca va inchide 12 uzine si isi va reduce forta de munca cu 30.000 de angajati pana in 2008.

Programul de restructurare anuntat miercuri intervine intr-un moment dificil pentru GM, care saptamana trecuta si-a revizuit pierderile pe care le-a inregistrat in 2005 de la 8,6 miliarde la 10,6 miliarde dolari.

Pierderile totale inregistrate de GM in 2005 se ridica, in prezent, la suma totala de 10,6 miliarde dolari, adica aproximativ 85 la suta din valoarea de piata a companiei. GM a precizat ca motivul principal care a provocat aceasta revizuire sunt costurile implicate de inchiderea uzinelor si concedierea personalului din America de Nord. Daca in luna ianuarie 2006 GM estima ca acest program de restructurare va necesita costuri de 1,3 miliarde dolari, in prezent aceste cheltuieli au fost revizuite in crestere la 1,7 miliarde dolari.

GM a dezvaluit ca va amana depunerea raportului financiar pe 2005 din cauza acestor revizuiri si a unor erori aparute in bilantul contabil al ResCap., una dintre filialele diviziei financiare GMAC. Acelasi motiv va obliga GM sa-si revizuiasca si rezultatele anuale pentru perioada cuprinsa intre 2000 si 2004.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri