Italia va prezenta pana la sfarsitul anului detaliile unui plan de reducere a datoriei statului prin atragerea de fonduri din privatizari, incluzand probabil si participatii la companii aflate sub controlul statului, a declarat ministrul Economiei, Fabrizio Saccomanni.

Statul intentioneaza sa vanda proprietati imobiliare, dar si participatii la companii, a declarat ministrul italian intr-un interviu acordat unui post de televiziune din Italia, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

"Analizam toate optiunile. Nu vreau sa ofer mai multe detalii", a spus el.

Guvernul intentioneaza sa inceapa pana la sfarsitul anului sa vanda active, a scris vineri Reuters. Vanzarea unei participatii de 4% la compania petroliera Eni, in valoare de 2,8 miliarde de euro, reprezinta o prioritate.

Autoritatile de la Roma lucreaza la o lista de participatii pe care le pot vinde fara sa piarda controlul asupra companiilor respective, au declarat surse apropiate situatiei pentru Reuters.

Daraban (CCIR): Italia a...
Citeste si: Daraban: Romania umbla cu niste cifre de parca vrea sa populeze luna

Italia vrea sa foloseasca fonduri obtinute din privatizari pentru a reduce datoria publica, care se situeaza la 133% din PIB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
TOP 20 tari cu cele mai bune sisteme de sanatate