Companie media Walt Disney a anuntat astazi numirea lui John Pepper, fostul director general al companiei Procter & Gamble, in functia de presedinte al grupului incepand cu luna ianuarie 2007, tirtreaza New York Times. Pepper il va inlocui astfel pe George Mitchell.

Numirea lui Pepper, in varsta de 67 de ani incheie astfel speculatiile incepute in decembrie anul trecut cu privire la posibilitatea ca directorul general al companiei Apple Computer, Steve Jobs, sa preia functia de presedinte al trustului Disney.

Steve Jobs a devenit membru al conducerii Disney anul acesta, fiind in prezent cel mai mare actionar individual, in urma schimbarii pachetului majoritar de actiuni detinut la Pixar Animation Studio cu titluri Disney, in urma "dealului" de cumparare incheiat de Disney cu Pixar.

Potrivit New York Times, Pepper, care s-a alaturat conducerii Disney in luna ianuarie, s-a retras in 2002 din pozitia detinuta la P&G. Acesta a avut o contributie semnificativa la expansiunea P&G pe pietele emergente, precum Europa Centrala si de Est si China.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri