"Tocmai am primit, cu doua saptamani in urma, 26 de stupi de albine, asadar sunt foarte ocupat (...). M-am apucat de apicultura. Exista un efort concertat de a creste numarul de albine de pe planeta (...). Nu ne dam seama ca ele reprezinta, cred, fundamentul cresterii planetei, a vegetatiei (...). Am foarte multe flori si o femeie care se ocupa de gradina. Deoarece are grija si de albine, trebuie sa se gandeasca «OK, ce le-ar placea sa manance?», de aceea am plantat hectare intregi de trifoi, plantam lavanda si am in jur de 140 de magnolii", a declarat Morgan Freeman.

Printre celebritatile care au urmat acest hobby s-a numarat si actorul Henry Fonda, alaturi de Martha Stewart, actrita Beth Behrs (din serialul "2 Broke Girls") si iubitul acestuia, Michael Gladis, cunoscut din serialul "Mad Men".

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul in cinema dupa ce a trecut de varsta de 50 de ani, a primit, in februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestatia din "O fata de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Soferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Inchisoarea Ingerilor/ The Shawshank Redemption" si "Neinfrant/ Invictus". Din 1 august, va putea fi urmarit pe marile ecrane din Romania in filmul "Lucy", de Luc Besson, unde joaca impreuna cu Scarlett Johansson.

In prezent numarul apicultorilor din Romania ajunge la 30.000-35.000, potrivit datelor Asociatiei Crescatorilor de Albine. In plus, pe plan local exista 1,3 milioane familii de albine. Efectivul de albine din Romania plaseaza tara noastra pe locul 7 la nivel de Uniune Europeana dupa tari precum Spania, Grecia, Franta, Italia sau Polonia.

Sursa foto: MediafaxFoto