Pasagerii unui avion apartinand companiei British Airways au fost evacuati duminica pe aeroportul Charles de Gaulle, la Paris, ”din motive de securitate”, a anuntat un reprezentant al aeroportului, relateaza Reuters.

UPDATE: Pasagerii unui zbor British Airways care urma sa asigure duminica o legatura de la Roissy, in apropiere de Paris, si Londra au fost debarcati temporar, dupa care au decolat, in urma unei ”alerte false” cu bomba, au declarat surse din cadrul jandarmeriei pentru Reuters, potrivit News.ro.

Jandarmi au procedat la verificari, cu ajutorul unor caini special antrenati, dupa care alerta a fost ridicata, a declarat sursa citata.

Zborul cu 130 de pasageri a intarziat mai multe ore duminica dimineata, pe Aeroportul Roissy-CDG in urma unui incident in domeniul securitatii care a necesitat evacuarea temporara a avionului, a declarat un purtator de cuvant al Aeroports de Paris, relateaza AFP.

”A avut loc un incident care a determinat autoritatile sa decida sa tina aparatul la sol si sa debarce pasagerii cu cateva minute inainte de decolare, pentru a efectua verificari complementare”, a spus purtatorul de cuvant.

Citeste si:
RECORD in aviatie: Cel mai lung zbor fara escala din lume
Un avion al companiei Qantas...

”Dupa terminarea verificarilor, pasagerii au putut sa urce din nou la bord”, iar zborul cu destinatia Aeroportul Heathrow a putut sa decoleze cu putin inainte de ora locala 12.00 (13.00, ora Romaniei), a adaugat el.

Zborul BA303 urma sa decoleze catre Aeroportul Heathrow, la Londra, insa avionul a fost evacuat, a precizat acest oficial, potrivit News.ro.

”Incidentul este abordat”, a spus aceasta sursa, fara sa ofere alte prcizari.

Avionul a fost inconjurat, pe pista, de politie si pompieri, scrie The Independent.

Citeste si:
Ofiterii de securitate din dosarul Gheorghe Ursu, achitati
Ofiterii de securitate din...

Aeronava urma sa decoleze duminica dimineta la ora locala 7.25 (8.25, ora Romaniei), insa pasagerii au fost informati cu putin timp inainte de decolare ca o ”amenintare directa” a fost facuta la adresa aeroportului.

Potrivit pasagerului James Anderson, politisti inarmati au perchezitionat pasagerii zborului, iar pompieri au asistat la perchezitii.

Avionul urma sa aterizeze la Londra la ora locala 7.45 (9.45, ora Romaniei).

Toti pasagerii au primit unda verde dupa perchezitiisi li s-a spus ca vor putea sa ia alt zbor, mai tarziu, duminica.

Citeste si:
Zboruri de 22 de ore reduse la 4 ore cu ,,avionul spatial"
Zboruri de 22 de ore reduse...

”Siguranta si securitatea clientilor nostri si echipajului sunt intotdeauna proritatea noastra”, a declarat un purtator de cuvant al British Airways citat de The Independent.

”Verificari de securitate suplimentare sunt efectuate ca masura de precautie. Nu vom opera niciodata un zbor pana nu este sigur”, a adaugat reprezentantul BA.

Sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vignete in marile orase europene versus Bucuresti