Guvernul francez intentioneaza sa semneze un decret privind privatizarea grupului Gaz de France inainte de intrunirea din februarie 2007 a actionarilor ce are drept scop blocarea viitoarei fuziuni cu compania Suez, a declarat marti o sursa apropiata de aceasta afacere.

Aceeasi sursa a precizat marti pentru Reuters ca acest decret ar putea fi semnat - dupa cum se astepta - inainte de sfarsitul acestui an, lucru ce ar face foarte dificila pentru opozitia socialista aplicarea unei strategii contrare celei guvernamentale in cazul in care vor castiga alegerile din aprilie-mai. "Decretul trebuie adoptat inainte de intrunirea actionarilor", a precizat sursa, dupa cum informeaza NewsIn.

Acest decret este esential pentru fuziunea sprijinita de guvern, in valoare de 80 de miliarde de euro (106,6 miliarde de dolari) a gruparilor energetice Gaz de France si Suez, ducand la reducerea participatiunii guvernamentale din GDF la doar 34% fata de nivelul precedent de 80%.

Opozitia socialista nu este insa de acord cu aceasta fuziune, care a fost afectata in cursul saptamanii trecute trecute de o decizie a principalei instante juridice franceze ce prevede finalizarea procedurilor de fuziune la data de 1 iulie 2007, atunci cand piata energetica franceza se va deschide total concurentei.

Companiile si guvernul sperau sa finalizeze aceasta fuziune pana in februarie 2007, inainte de alegerile prezidentiale din aprilie si mai, care ar putea avea o influenta negativa asupra acestui proces.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si