Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare, a avertizat consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice, scrie Digi24.

Sir Patrick Vallance a spus că „asta ar putea aduce în plus aproximativ 200 de decese pe zi”, după o lună. Declarațiile au fost făcute în contextul în care premierul Boris Johnson a spus că analizează dacă este necesar să fie luate și alte măsuri pentru reducerea numărului de îmbolnăviri.

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanic preconizează să anunţe săptămâna aceasta noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Noi restricții în Marea Britanie

Premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane.

Pandemia de COVID-19 a progresat alarmant în mai multe zone din centrul şi nordul Angliei - precum West Yorkshire şi Midlands -, unde cetăţenii se vor confrunta cu restricţii de deplasare şi cu interdicţia de a se reuni cu alte persoane decât cu cele cu care locuiesc împreună, alături de alte măsuri precum închiderea barurilor şi a restaurantelor începând cu 21:00 ora locală GMT.

Sursa foto: Dan Burton/Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri