Ministrul japonez de finante, Koji Omi, pledeaza pentru o reevaluare a protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiilor de CO2, prin includerea in programul de protectie a mediului si a impactului produs asupra mediului din partea economiilor asiatice, informeaza NewsIn.

"Este foarte important sa mergem mai departe de prevederile protocolului de la Kyoto, sa infiintam un nou cadru practic si eficient impreuna cu SUA, China si India", a declarat, duminica, Omi. Guvernul japonez va contribui cu 100 milioane dolari la infiintarea a doua noi fonduri impreuna cu Banca de Dezvoltare din Asia pentru promovarea energiei nepoluante.

Potrivit lui Omi, Japonia va contribui cu imprumuturi de pana la doua miliarde dolari in urmatorii cinci ani pentru protectia mediului. "Ma astept ca aceasta initiativa sa contribuie la dezvoltarea economica in regiune", spune oficialul nipon. Ministrul nipon de finante a afirmat ca protocolul de la Kyoto acopera doar 30% din totalul emisiilor de CO2 din lume

Banca de Dezvoltare a Asiei a anuntat ca va investi un miliard de dolari in 2008 pentru protectia mediului si sa isi intareasca pozitia economica in regiune.