Companiile de asigurari au iesit invingatoare din lupta legala cu victimele uraganului Katrina, dupa ce Curtea de Apel din Louisiana a dat joi un verdict nefavorabil pentru detinatorii de asigurari impotriva inundatiilor, relateaza Chicago Tribune.
Instanta a hotarat ca politele de asigurare ale localnicilor din New Orleans nu acopereau pagubele provocate de inundarea orasului in anul 2005. New Orleans a fost puternic afectat atunci cand digurile de-a lungul a trei mari canale au cedat, 80% din suprafata orasului fiind acoperita de ape.

In mod normal, majoritatea politelor de asigurare exclud pagubele provocate de inundatii. Insa reclamantii dosarului Katrina au sustinut ca stricaciunile provocate de ape au fost cauzate de structura, designul si intretinerea neglijente ale digului. Astfel, excluderea din politele de asigurare a pagubelor provocate de inundatii este ambigua, deoarece nu acopera pagubele provocate din neglijenta. Deoarece politele sunt ambigue, sustineau reclamantii, pierderile lor ar trebui acoperite de casele de asigurari.

In luna noiembrie, judecatorul unui district din Louisiana a dat un verdict favorabil victimelor, accentuand ambiguitatea politelor si neglijenta in intretinerea digurilor. Insa Curtea de Apel a revenit joi asupra deciziei initiale."Chiar daca reclamantii pot dovedi ca digurile au fost construite si intretinute cu neglijenta si ca sparturile in dig au fost cauzate de aceasta neglijenta, excluderea clauzei de inundatii din politele de asigurare inlatura, fara ambiguitate, obligatia asiguratorilor de a plati despagubirile", se precizeaza in documentul emis de Curtea de Apel din Louisiana.

"Independent de motivele care au dus la cedarea structurii impotriva inundatiilor, care ar fi trebuit sa previna o asemenea catastrofa, esecul a provocat extinderea inundatiilor si deteriorarea proprietatilor reclamantilor", a spus Curtea de Apel. "Acest eveniment a fost exclus de sub acoperirea politelor de asigurare ale reclamantilor si, conform legii statului Louisiana, suntem nevoiti sa accentuam lipsa de ambiguitate a contractelor incheiate intre companiile de asigurari si clientii lor. In concluzie, reclamantii nu sunt indreptatiti sa primeasca despagubiri".

Reprezentantii companiilor de asigurari din New Orleans au salutat decizia Curtii de Apel, declarand ca aceasta va stabiliza industria si va aduce beneficii chiar si reclamantilor. Actiunile Allstate – una din companiile de asigurari implicate in proces, au crescut cu 25 de centi, pana la 53,78 de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri