Gazprom: Profit in crestere cu 78% in al doilea trimestru

Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, a raportat, joi, o crestere cu 78% a profitului net din trimestrul al doilea, potrivit standardelor rusesti de contabilitate, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net al Gazprom a urcat pana la 131,24 miliarde ruble (5,60 miliarde dolari) in trimestrul al doilea, comparativ cu 73,72 miliarde ruble din perioada echivalenta de anul trecut.

Firma a anuntat, de asemenea, o crestere a castigurilor sale din primele sase luni ale anului pana la 285,7 miliarde ruble, in crestere cu 106% comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut.

Analistii au tendinta se a fi mai atenti la rezultatele financiare ale Gazprom, calculate in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS), dar raportul calculat in functie de standardele rusesti este un ghid important. Gazprom plateste dividendele anuale pe baza rezultatelor financiare calculate conform standardelor rusesti.

Gazprom a anuntat ca profitul sau net calculat potrivit IFRS a urcat cu mai mult de 9%, pana la 695 miliarde ruble in 2007. Gazprom urmeaza sa isi publice rezultatele financiare calculate potrivit IFRS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri