Vanzarile retailerului suedez de mobila IKEA, au atins cifra record de 21,2 miliarde euro (30 miliarde dolari) in anul financiar incheiat la 31 august. Astfel, vanzarile IKEA inregistreaza o crestere de 7% fata de anul precedent cand vanzarile s-au ridicat la 19,8 miliarde euro.

Conform datelor financiare ale companiei, Germania a avut cea mai mare contributie la vanzarile globale ale IKEA, cu 16%, urmata de Statele Unite (10%) si Marea Britanie si Franta,care au contribuit cu cate 9%.

Anders Dahlvig, CEO-ul companiei suedeze, a declarat ca aceste cresteri s-au datorat in primul rand vanzarilor inregistrate in cele 22 de noi magazine deschise in Europa, Rusia, China si Statele Unite.

In ciuda acestor cresteri ale vanzarilor, IKEA resimte criza economica la nivel global, preconizand o scadere a vanzarilor pe pietele cheie in viitorul apropiat, si incetinind astfel extinderea. “Intentionam sa deschidem circa 20 de magazine in acest an, insa incepand cu 2010 aceasta extindere va incetini, urmand sa ne extindem cu aproximativ 10 unitati anual”, a mai declarat directorul executiv al companei suedeze.

In prezent IKEA detine 253 de unitati in 24 de tari.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri