Compania ruseasca Gazprom Neft va cumpara, pana la sfarsitul anului, un pachet de control in cadrul Naftna Industrija Srbije (NIS), principala companie petroliera din Serbia, a anuntat Serghei Soigu, presedintele comisiei interguvernamentale ruso-sarbe de cooperare economica, citat de RIA Novosti.
"Contractul ce prevede cumpararea unui pachet de 51% din actiunile NIS de catre societatea Gazprom Neft (divizia petroliera a Gazprom n.r.) va fi semnat pana pe 20 decembrie", a declarat marti Soigu, cu ocazia unei reuniuni a comisiei.

Reuniunea a dus la semnarea unui document care defineste etapele de construire a unui tronson al gazoductului South Stream si in amenajarea unui depozit subteran de gaze naturale pe teritoriul Serbiei.

Pe 25 ianuarie, Rusia si Serbia au semnat un acord cu privire la construirea unui tronson de 400 kilometri din conducta South Stream, menita sa transporte gaze rusesti prin Balcani. Acordul prevede, de asemenea, amenajarea unui depozit subteran la Banacki Dvor, informeaza NewsIn.

In aceeasi zi, Gazprom Neft si NIS au semnat un protocol cu privire la intentia companiei rusesti de a cumpara 51% din actiunile NIS, pentru 400 milioane euro, si de a investi cel putin 500 milioane euro in modernizarea companiei sarbesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri