Monopolul gazelor naturale din Rusia, Gazprom, a afisat marti o crestere cu 16% a profitului net din al treilea trimestru fiscal, in contextul in care compania a stabilit un pret mai mare pentru gazele naturale exportate catre clientii din Europa.

Profitul net a crescut la 132 miliarde ruble (3,65 miliarde dolari), de la 113 miliarde ruble in aceeasi perioada din 2007, a anuntat compania pe pagina sa de internet. Rezultatul s-a situat sub estimarile analistilor, ce prevedeau in medie un profit trimestrial net de 149 miliarde ruble, in cadrul unui sondaj Bloomberg, citat de NewsIn.

Gazprom a mai anuntat marti ca a imprumutat in decembrie 100 milioane dolari de la Societe Generale, reprezentand cea de-a doua tranta a unui credit de 350 milioane dolari. Profitul net din primele noua luni a fost de 705,4 miliarde ruble, in urcare fata de 426,3 miliarde ruble, in perioada echivalenta din 2007.

Compania estimeaza ca va afisa un profit record pentru 2008, in contextul scumpirii gazelor naturale pentru consumatorii europeni, dupa ce pretul petrolului a atins un record in iulie.

Vanzarile din al treilea trimestru au crescut cu 61%, la 830 miliarde ruble, de la 516 miliarde ruble in aceeasi perioada a anului precedent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si