Banca centrala a Rusiei a coborat dobanda de refinantare cu jumatate de punct procentual, la 10%, ca sa stimuleze creditarea si sa ajute in acest fel economia sa-si revina de pe urma cele mai mari contractii inregistrate pana in prezent, potrivit Bloomberg.
Banca centrala a micsorat, de asemenea, dobanda de rascumparare pentru imprumuturile bancii centrale la 9% de la 9,5%, incepand de miercuri, potrivit unui comunicat publicat de banca pe pagina sa de internet. Este a saptea reducere a ratelor din 24 aprilie. Pe 14 septembrie, banca centrala a Rusiei a mai micsorat rata cu un sfert de punct procentual, anunta NewsIn.

"Dobanzile la imprumuturile din sectorul real al economiei raman relativ ridicate. Urmatorii pasi de reducere a ratelor de dobanda vor depinde de nevoia de a crea conditii pentru extinderea creditarii si stimularea cresterii economice, tinand cont de tendintele inflationiste", se mai arata in comunicatul bancii.

Ministrul de finante rus Alexei Kudrin a spus investitorilor la o conferinta de la Moscova ca Rusia "a iesit din recesiune", dupa ce economia s-a comprimat cu 10,9% in trimestrul al doilea. Rubla s-a apreciat cu 0,1%, la 30,0720 unitati/dolar in jurul orei 10:30, ora Romaniei, si a castigat 0,4% fata de euro, la 43,9130 ruble/euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri