Olanda si Brazilia au deschis seria meciurilor din sferturile de finala ale CM Africa de Sud. Olandezii s-au calificat in semifinale.
Dupa ce Robinho a deschis scoul in minutul 10, Olanda a reusit sa egaleze in urma unui autogol al lui Felipe Melo, dupa o centrare lansata de Schneider.

Olandezii conduc cu 2-1: W. Sneijder intoarce scorul la 2-1 pentru europeni.

In mintului 73 brazilienii au ramas in 10 oameni: acelasi F. Melo este eliminat.

Olanda invinge cu 2-1 si se califica in semifinale.

Olanda
. Olanda este o alta economie importanta a Europei afectata de criza financiara. Sectorul sau financiar, unul dintre cele mai mari din Europa, a avut o expunere foarte mare la criza. Economia a inregistrat patru trimestre consecutive de contractie intre 2008 si 2009, in timp ce cererea locala s-a contractat in timpul celui de-al treilea trimestru din 2008 din cauza scaderii investitiilor si stagnarii consumului.

Sentimentul de revenire este dat de datele sectorul industrial, cu un usor reviriment al cererilor la producator.

Olanda este una dintre favoritele pentru castigarea Cupei Mondiale de Fotbal, ocupand pozitia a patra in clasamentul FIFA si locul 21 in clasamentul dupa Produsul Intern Brut.

Potrivit guvernului olandez, in 2009 tara lalelelor a avut o crestere economica de 2,1% si pentru acest an se asteapta la un avans de 2,3%.

Brazilia. Pentru Brazilia participarea la Cupa Mondiala a devenit o traditie, fiind castigatoarea a cinci titluri de campioana si echipa care a jucat cele mai multe finale de CM.

De asemenea, in clasamentul FIFA Brazilia ocupa prima pozitie, fiind si principala favorita la castigarea titlului. In ceea ce priveste dinamica economica se poate spune ca Brazilia are o evolutie la fel de buna.

In timp ce majoritatea tarilor se confrunta cu situatii economice incerte, cea a Braziliei a revenit deja la ritmul de dinaintea crizei economice. Tari din grupul BRIC - precum India, China si Brazilia - isi revin mai repede ca Statele Unite, Japonia, Marea Britanie si Franta, anunta analistii bancii de investitii Goldman Sachs.

Pentru 2010 Brazilia anticipeaza o crestere economica de 6%. De asemenea, majoritatea analistilor estimeaza ca PIB-ul Braziliei va creste anual cu aproximativ 5% in urmatorii 10 ani.

Potrivit Goldman Sachs, pana in 2040 Brazilia ar putea deveni printre cele mai puternice economii ale lumii, depasind Germania si Italia, principalii rivali ai tarii in fotbal.

Una dintre calitatile pentru care Brazilia a ajuns la aceasta performanta este stabilitatea politica, precum si transparenta care confera un avantaj fata de restul de tari BRIC, cunoscute pentru guvernele centralizate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Milionar in euro? Cat costa sa-i ai pe Schweini si Neymar in echipa
Setari Cookie-uri