Salans va oferi consultanta juridica in procesul de achizitie a serviciilor de intermediere privind derularea ofertei publice initiale de actiuni ale Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" S.A.

Brokerul va fi selectat prin licitatie de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Procesul va acoperi faza de pregatire a documentatiei necesare selectarii intermediarului, precum si monitorizarea activitatilor de derulare a ofertei publice si de admitere a valorilor mobiliare la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti.

Echipa de consultanti juridici din partea Salans va fi coordonata de Anda Todor, Managing Partner, alaturi de Septimiu Stoica (foto), Of Counsel.

Stoica a fost cooptat in echipa Salans in urma cu trei ani. Pana in 2007, acesta a fost presedinte al Bursei de Valori Bucuresti, functie la care a renuntat din cauza conflictelor din Consiliul de Amdministratie.

“Intrarea unui nou si important emitent, cum este Romgaz, pe piata de capital va avea un puternic efect pozitiv”, a spus Anda Todor, intr-un comunicat al firmei de avocatura.

Strategia de privatizare prin oferta publica a Societatii Nationale de Gaze Naturale “Romgaz” SA a fost aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 831 / 2010, care prevede vanzarea, prin oferta publica initiala, a unui pachet de actiuni reprezentand 15% din capitalul social al companiei, administrat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Firma de avocatura Salans acordat consultanta juridica pentru listarea primei companii romanesti pe bursa de la Londra.

Salans este o firma internationala de avocatura cu peste 750 de avocati si 1.500 de angajati in 22 de birouri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FP a vandut 4,1% din Romgaz cu discount aproape 7%