Strategia legata de aceste demersuri, a adaugat Chitic, va fi pusa la punct impreuna cu avocatul care l-a aparat pe Rosca Stanescu in dosarul Rompetrol. Dan Chitic a mai spus ca singurul mesaj public transmis de clientul sau din inchisoare este acela ca "adevarul va iesi la iveala si in acest dosar".

Senatorul Sorin Rosca Stanescu a fost incarcerat, marti seara, la Rahova dupa ce Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare in dosarul Rompetrol, noteaza Mediafax.

A dorit judecarea pana la capat

Intr-un comunicat remis presei inainte de a se preda la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, senatorul si-a sustinut in continuare nevinovatia fata de implicarea sa in dosar Rompetrol. "In urma cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal si in scris, unora dintre noi, cei implicati in achizitionarea actiunilor pe bursa, ca prezumtiva infractiune s-a prescris. Am fost intrebati daca dorim sa uzam de prescriptie. Toti, inclusiv eu, am declarat ca nu si ca dorim sa ne judecam pana la capat", a spus el.

Sorin Rosca Stanescu a primit un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate si doi ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. Pedepsele au fost contopite si s-a adaugat un spor de patru luni.