Fostul consilier prezidential al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, este audiat de DNA vineri intr-un dosar de coruptie. Potrivit unor surse, dosarul l-ar viza pe Cristinel Bigiu, fostul presedinte CJ Buzau.

George Scutaru a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00 si nu a vrut sa spuna in ce dosar a fost citat si in ce calitate va da declaratii in fata anchetatorilor. Potrivit unor surse judiciare, George Scutaru ar fi fost citat sa dea declaratii intr-un dosar in care este vizat presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, relateaza Mediafax.

George Scutaru, fost lider al deputatilor PNL, a fost jurnalist pana in 1998, cand a devenit consilier al presedintelui ApR, Teodor Melescanu, formatiune politica la care si-a depus si adeziunea. In 2001, Scutaru devine membru al PNL, in urma fuziunii cu ApR, si obtine in 2002 functia de presedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzau. Din 2010 si pana anul acesta a condus organizatia judeteana a PNL Buzau. Scutaru a detinut trei mandate consecutive de deputat si s-a specializat in probleme de securitate, dupa ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucuresti.

In decembrie 2014, George Scutaru a fost numit de Klaus Iohannis in functia de consilier prezidential pentru securitate nationala. In 6 martie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala a lui George Scutaru, seful statului spunand ca acesta a demisionat din motive personale.

Citeste si:
Paleologu: E dezastruos pentru democratie ca nu avem dezbateri
Theodor Paleologu: E...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Deputatul PNL Dan Motreanu, audiat la DNA