Avocatnet.ro, site-ul care explica legislatia pe intelesul tuturor, a incheiat un parteneriat cu TRUSTED.RO, programul prin care afacerile online sunt invatate cum sa respecte legislatia in domeniul comertului electronic. Scopul este sustinerea reciproca a proiectelor de comunicare despre aspectele legislative catre companii si persoane fizice.

In cadrul parteneriatului, magazinele online care detin Marca de Incredere TRUSTED.RO au posibilitatea de a accesa serviciile Premium de la Avocatnet.ro, alaturi de peste 7.000 de companii, cu 20% reducere, daca nu sunt deja abonate. Serviciile Premium Avocatnet.ro cuprind articole care explica legislatia aplicabila companiilor si newslettere cu sinteze zilnice, specializate pe domenii de activitate.

Pe de alta parte, la inscrierea in TRUSTED.RO, afacerile online ale clientilor Avocatnet.ro primesc o reducere de 20% a taxei anuale TRUSTED.RO, care cuprinde Marca de Incredere (aceasta demonstreaza ca business-ul lor online respecta legislatia in vigoare), dar si acces la informatie, cursuri specifice, evenimente si reduceri la parteneri tehnologici pentru zona de comert electronic si afaceri online. De asemenea, clientii magazine online beneficiaza si de sistemul ,,Opinii de Incredere - Feedback.Trusted.ro”, prin care colecteaza opinii si note de la clientii reali si verificati.

,,Daca eu spun <>, voi ce intelegeti? Daca nu intelegeti ca de fapt se refera la binecunoscutul spam, ei bine, nu sunteti poate singurii care au aceasta problema. Din pacate, legislatia pentru orice prezenta online este plina de astfel de cuvinte din jargon, care vor sa fie cat mai neutre tehnologic si ajung sa nu fie intelese de nimeni”, explica scopul proiectului Bogdan Manolea, co-fondatorTRUSTED.ro. ,,Avem mii de site-uri ale afacerilor online si putine stiu realmente ce obligatii legale trebuie sa indeplineasca.”

,,Misiunea pe care si-a asumat-o Avocatnet.ro in ultimii ani este sa ajute la explicarea legislatiei Romaniei, in toate formele posibile. Scriem articole, am construit o platforma in care sute de mii de oameni scriu lunar intrebari si raspunsuri. Parteneriatul cu TRUSTED.RO este, deci, o extensie naturala a misiunii noastre. Apreciem munca celor de la Trusted si consideram ca, prin astfel de proiecte, consumatorul roman beneficiaza direct de o mai buna intelegere a legislatiei aplicabile comertului electronic”, a declarat Alin Popescu, fondatorul Avocatnet.ro.

Parteneriatul Avocatnet.ro - Trusted.ro raspunde unei probleme importante in mediul de afaceri din Romania: IMM-urile care incep o afacere online nu se descurca prea bine in hatisul legislativ din domeniu si au nevoie de un ajutor extern de specialitate. Potrivit unei cercetari interne realizate in noiembrie 2018 de Avocatnet.ro, pe 152 de mii de utilizatori, un obstacol in calea respectarii legii in Romania de catre IMM-uri este faptul ca acestea nu cunosc reglementarile specifice (35%). O alta piedica este ca ele nu inteleg legea (55%). Avocatnet.ro si Trusted.ro au o lunga experienta in legislatia online si, prin acest parteneriat, pot ajuta firmele mici si medii sa-si construiasca afaceri online corecte din punct de vedere legal si transparente prin respectarea bunelor practici din e-commerce.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri