Grecia este una dintre tarile preferate de romani pentru vacantele din perioada verii, insa nu toti turistii care aleg plajele elene stiu ce drepturi si obligatii au conform legilor din aceasta tara. De exemplu, una dintre legile "mai deosebite" interzice plaja topless.

  • In Grecia nu exista plaje private. Chiar daca un hotel este situat pe plaja, este obligat sa permita oricui accesul, inclusiv in situatiile in care persoanele respective trebuie sa treaca prin interiorul hotelului.
  • Sezlongurile si umbrelele nu pot acoperi mai mult de 50% din suprafata plajei. Printre acestea trebuie, de asemenea, sa fie lasat un culoar de cel putin 1 metru pentru a permite accesul oamenilor, potrivit portalului GreeekReporter.
  • Sezlongurile nu pot fi amplasate pe plajele din Grecia la o distanta mai mica de 5 metri de apa.
  • Pe aceeasi plaja pot inchiria sezlonguri mai multi furnizori, insa acestia trebuie sa pastreze o distanta de cel putin 100 de metri intre ei, iar impreuna nu pot acoperi mai mult de jumatate din plaja.
  • Legea din Grecia nu permite ca restaurantele sa fie amplasate direct pe nisipul plajei. Cele care sunt in aceasta situatie se afla intr-o situatie de ilegalitate.
  • Barierele amplasate pe plaja sunt ilegale, intrucat plajele sunt considerate bunuri publice.
  • Lumina artificiala trebuie sa fie redusa ca intensitate, iar sistemele de sunet nu trebuie sa depaseasca limita de 50 de decibeli.
  • Nu exista nicio lege care sa interzica prezenta cainilor pe plaja.
  • Campingul nu este liber pe plajele din Grecia, fiind limitat la zone special amenajate.
  • Statul la plaja topless este interzis pe plajele din Grecia, insa aceasta lege este in general ignorata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri