Stilul vestimentar elegant este unul dintre cele mai populare, fiind perceput ca rafinat, potrivit pentru numeroase situații. Bărbații se pot îmbrăca elegant la job, la evenimente importante, la întâlniri de afaceri sau în viaţa de zi cu zi, dacă acest stil vestimentar îi caracterizează.

Atâta timp cat ții cont de specificul fiecărui eveniment şi de cromatica impusă unui stil elegant, nu vei da greș. Deși stilul elegant masculin se remarcă prin simplitate, acest lucru nu înseamnă prezenţa unui singur costum în garderobă. Iată care sunt articolele esențiale pentru un bărbat elegant, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Pantofi din piele

Pantofii clasici din piele reprezintă variantele ideale pentru încălțările elegante de care are nevoie orice bărbat. Pentru a nu da greș în construirea ținutelor, sunt recomandați pantofii negri, maro sau bleumarin, care se asortează ușor cu jeanși sau pantaloni şi cu o cămașa elegantă. Nu ezita să introduci în garderobă şi o pereche de pantofi Salamander care se remarcă prin simplitate şi bun gust şi pot fi integrați in orice ținuta elegantă.

Fiindcă pantofii eleganți trebuie sa fie strălucitori, nu uita să îi cureți şi să folosești crema special concepută pentru piele, cel puţin o dată pe săptămână.

Cămăși

Din gama obiectelor vestimentare esențiale pentru garderoba unui bărbat elegant fac parte și cămășile. Aceste articole sunt extrem de versatile şi pot fi purtate în orice situație, de la simple ieșiri în oraș, până la nunți sau conferințe.

Si de această dată, poți miza pe modelele clasice de cămăși. Cămășile albe, negre bleu și nude sunt cele mai versatile, indiferent dacă alegi modele cu mânecă scurtă sau lungă. Datorită nuanțelor simple, pot fi purtate în orice context. Dacă nu vrei sa investești în numeroase cămăși, modelul pe alb este suficient.

Jeanși închiși la culoare

Chiar dacă vorbim despre un stil vestimentar elegant, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să porți jeanși. Singura recomandare este să porți jeanși închiși la culoare, care să poată fi purtați atât la birou, cât și la un eveniment formal la care ai fost invitat.

Desigur, din stilul vestimentar elegant pentru bărbați nu fac parte jeanșii rupți sau cu diferite aplicații.

Pantaloni din stofă

Bărbații au nevoie și de cel putin o pereche de pantaloni din stofă, recomandați pentru orice tip de context, de la petreceri la evenimente oficiale. Pantalonii din stofă pot fi purtați cu o cămașă, un sacou și o pereche de pantofi negri, în care săa arăți excelent.
Poți să cumperi și câteva costume complete, care să includă pantaloni din stofă si sacou, pentru un look impecabil.

Sacou

Sacoul este un alt articol excelent pentru un stil vestimentar elegant și arată excelent în combinație cu o pereche de jeanși și o cămașă.

Vrei sa ieși in evidență? Poți să incluzi în garderoba și un sacou în nuanțe intense de verde sau albastru, însă renunță la accesorii, pentru a nu încărca ținuta.

Tricou clasic

Pentru a fi îmbrăcat elegant, nu trebuie sa porți obligatoriu cămașă, ci și tricoul clasic, cu guler. Renunță la modelele de tricouri sport, pe care le poți înlocui cu modele simple, într-o singura culoare.

Vara, poți opta pentru tricouri în nuanțe diferite, mai închise sau mai deschise.

Cardigan

Atunci când vine sezonul rece, ai nevoie să introduci în garderoba elegantă și articole cool și călduroase, precum cardiganul. Acesta poate fi un înlocuitor de succes al sacoului, însă optează pentru nuanțe de negru sau gri, care denotă eleganță și rafinament.

Palton din lână

Toamna și iarna, îți va fi util și un palton elegant din lână. Alege un model simplu și clasic, cu mai multe rânduri de nasturi, pe care să-l porți peste pulover. Și în acest caz, sunt recomandate paltoanele simple, fără imprimeu sau inserții inutile.

Curea

În ceea ce privește accesoriile, un bărbat elegant nu trebuie să uite de curea, care este atât utilă, cât şi plăcută din punct de vedere estetic. Alege modele din piele, care rezistă ani la rândul, cu catarama mică.

Ține cont de aceste sugestii şi construiește ținute bărbătești elegante, în care să arăți extraordinar!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/bZ0IsPLCPCs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri