August este ultima luna de vara si, implicit, de vacanta. Asta daca nu va luati un concediu tarziu in luna septembrie. In orice caz, am facut o selectie de carti pe care sa le cititi in vacanta sau in timpul liber. Lectura placuta!

Serotonina - Michel Houellebecq

"Serotonina" a aparut la inceputul acestui an si este al saptea roman al scriitorului francez Michel Houellebecq, autorul cartii "Supunere". Pana in prezent, noul roman al lui Houellebecq s-a vandut in Franta in peste 500.000 de exemplare si devine pe zi ce trece un adevarat fenomen editorial.

Romanul vorbeste despre dezechilibrele pe care le produce o lume fara iubire, fara bunatate, fara solidaritate, cu transformari devenite incontrolabile, dar si ca un coplesitor roman al remuscarilor si al regretelor. Prin Serotonina Michel Houellebecq demonstreaza inca o data ca este cronicarul nemilos al declinului societatii occidentale din secolul XXI, un scriitor neimblanzit, dar romantic, incomod, dar indispensabil.

Protagonistul romanului Serotonina, Florent-Claude Labrouste, un barbat de 46 de ani, a ajuns intr-un punct critic al existentei personale. Se indoapa cu Captorix, un antidepresiv de ultima generatie, incercand o supravietuire decenta. Medicamentul creste nivelul de serotonina din organism dar are trei efecte secundare: greata, disparitia libidoului si impotenta. Florent-Claude alege de bunavoie sa renunte la profesie, la viata sociala, la cunostinte. Isi sterge urmele, se refugiaza in hoteluri - unde musai trebuie sa existe camere pentru fumatori -, straduindu-se sa opereze o regresie paliativa in trecutul personal. Naratiunea sa traverseaza o Franta care isi nesocoteste traditiile, isi trivializeaza orasele si isi distruge satele aflate in pragul revoltei. Dezradacinat si autodistructiv, eroul lui Houellebecq isi scruteaza propria viata si lumea din jurul lui cu un umor aspru si cu o virulenta sfasietoare, potrivit elefant.ro.

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Cartea lui Alex Michaelides a fost lansata concomitent in 38 de tari in luna februarie a acestui an si a primit reactii pozitive. Mai mult, cartea urmeaza sa fie ecranizata, drepturile de ecranizare fiind deja vandute unui producator castigator de Oscar, despre care urmeaza sa aflam mai multe in curand.

Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani. Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia publica si o face pe Alicia celebra. Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a asteptat multa vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotararea lui de a o face sa vorbeasca si sa dezvaluie misterul motivului pentru care si-a impuscat sotul il poarta pe un drum plin de primejdii - o cautare a adevarului care ameninta sa-l distruga.Pacienta tacuta este un thriller psihologic socant despre un act de violenta extrem al unei femei impotriva sotului ei si despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

Orasul fetelor - Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert a devenit faimoasa odata cu publicarea romanului "Mananca, Roaga-te, Iubeste", care ulterior a fost ecranizat cu Julie Roberts in rolul principal. De-a lungul timpului, Elizabeth Gilbert a mai scris alte romane, iar "Orasul fetelor" este cea mai recenta creatie a lui Gilbert.

"Orasul fetelor" este despre o poveste de dragoste plasata in lumea controversata a teatrului american din anii ‘40. Cititorii sunt purtati intr-un univers cu personaje carismatice si neconventionale de catre Vivian Morris, pesonajul central. Spusa intr-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai in varsta care priveste in urma la propria tinerete cu un amestec de bucurie si regret, Orasul fetelor exploreaza teme ca sexualitatea si promiscuitatea feminina, dar si idiosincraziile iubirii adevarate.

Fiica Ceasornicarului - Kate Morton

Romanele scriitoarei australiene Kate Morton s-au vandut in 11 milioane de exemplare in 42 de tari, fiind traduse in 34 de limbi. "Fiica ceasornicarului" este bestsellter New York Times, bestseller Sunday Times, cea mai bine vanduta carte in Australia si Canada.

In vara anului 1862, artistii din Fratia Magenta, insotiti de muzele lor, sunt invitati sa creeze si sa se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubita a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei. Edward e cel mai stralucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotarat sa sfideze prejudecatile epocii. Dar in scurta vreme viata si cariera lui vor fi distruse caci, spre sfarsitul sederii lor, o femeie este impuscata, o alta dispare, iar o nepretuita bijuterie de familie este de negasit.

O suta cincizeci de ani mai tarziu, Elodie Winslow, o arhivista londoneza, da din intamplare peste o geanta veche, in care gaseste carnetul de schite ce pare sa fi apartinut unui pictor victorian si fotografia unei tinere de o frumusete aparte. Printre desenele din carnet, unul anume ii atrage atentia: o casa cu doua frontoane, asezata la cotul unei ape, care i se pare neobisnuit de familiara. Care e legatura ei cu Birchwood Manor? Si de ce simte ca femeia din fotografie are ceva sa-i transmia? Pentru a raspunde acestor intrebari, Elodie va trebui sa asculte vocea martorului uitat de toti: Birdie Bell, fiica ceasornicarului.

Invatare - Tara Westover

Cartea Tarei Westover a fost desemnata de cotidianul The New York Times drept una dintre cele mai bune 10 carti ale anului 2018, iar Bill Gates a descris-o ca fiind exceptionala si a recomandat-o mai departe pe blogul sau.

Tara avea 17 ani cand a intrat pentru prima oara intr-o clasa de scoala, iar aceasta a fost o experienta care avea sa o marcheze intreaga viata. Lipsa de educatie nu a oprit-o in a primi un PhD de la Universitatea Cambridge – o carte care iti aminteste, intr-adevar, ca a avea educatie inalta inseamna putere. Tara Westover si familia ei au crescut pregatindu-se pentru Zilele de pe Urma, insa, oficial, fata nu exista. Nu fusese inregistrata si nu primise certificat de nastere. Nu avea documente scolare pentru ca nu pusese niciodata piciorul intr-o clasa, nici acte medicale, pentru ca tatal ei nu credea in spitale. Tara a crescut si tatal ei a devenit mai radical, iar fratele ei, mai violent. La 16 ani, Tara a inteles ca trebuie sa plece de acasa. A facut-o si, cu aceasta ocazie, a descoperit cat te poate schimba invatatura, dar si pretul pe care a trebuit sa-l plateasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri