Aceasta propunere constituie prima oferta dupa initiativa lui Rupert Murdoch, care a oferit cinci miliarde dolari la data de 1 mai pentru preluare in totalitate a grupului Dow Jones.

Greenspan ar putea crea probleme magnatului media, promitand acelasi pret ca cel oferit de Murdoch: 60 de dolari pe actiune, oferta fiind destinata tuturor actionarilor care doresc sa vanda.

Brad Greenspan, care a creat site-ul de socializare MySpace cand era student al universitatii din California - Los Angeles si a refuzat oferta facuta tot de Murdoch in 2005, care dorea sa achizitioneze acest site, a declarat, intr-un comunicat, ca se afla la conducerea unui grup de investitori care doresc sa preia o participatie minoritara din Dow Jones.

Greenspan a precizat ca acest consortiu, denumit Journal Investment Group, a trimis marti o scrisoare in acest sens consiliului de administratie al Dow Jones, oferind suma de 60 de dolari pe actiune.

Aceasta oferta este o "alternativa atractiva la optiunile actuale", a declarat Greenspan. Acesta isi propune sa cheltuiasca 1,25 miliarde dolari, urmand a incheia operatiunea de cumparare de actiuni in momentul in care va atinge nivelul de 25% din Dow Jones, pentru a evita astfel obligativitatea lansarii unei oferte de preluare.

Citeste si:

Aceasta noutate apare intr-un moment in care consiliul de administratie al Dow Jones, conform Wall Street Journal, a decis miercuri sa preia controlul negocierilor privind viitorul acestui grup, avand in vedere ca familia Bancroft, care controleaza grupul Dow Jones, nu pare foarte motivata in a duce la bun sfarsit negocierile cu News Corp.

Acet lucru poate fi interpretat precum o crestere a divergentelor existente intre familia Bancroft si compania pe care o conduce, afirma Wall Street Journal.

Familia Bancroft a refuzat initial aceasta oferta, cerand apoi garantii de independenta editoriala a cotidianului Wall Street Journal despre care magnatul Rupert Murdoch a estimat ca sunt exagerate.