Sistemul initiat de Journalism Online ofera un singur cont pentru utilizatorii care doresc sa acceseze site-urile publisherilor si o gama de servicii de plata, de la plata per articol, abonament pentru o zi pana la abonamente lunare sau anuale.

Compania se asteapta ca sistemul sa genereze venituri cuprinse intre 50 si 100 de dolari per utilizator, astfel incat un site cu 1 milion de vizitatori pe luna “ar putea sa se astepte la afaceri de 5-10 mil. dolari”, potrivit reprezentantilor Journalism Online.

Journalism Online nu a precizat numele publicatiilor care au optat pentru acest sistem, insa sustine ca are cereri din partea a 180 de cotidiene si 300 de publicatii care nu au aparitie zilnica, site-urile acestora atragand lunar 90 de mil. de utilizatori.

Acest anunt completeaza declaratia facuta saptamana trecuta de Rupert Murdoch, potrivit careia ziarele din Australia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii vor incepe sa taxeze continutul online.

Compania Journalism Online a fost fondata in luna aprilie 2009 de care Steven Brill (foto), jurnalist si lector in cadrul Universitatii Yale, Gordon Crovitz, fost editor in cadrul Wall Street Journal si Leon Hindery, care detine fondul InterMedia Partners.