Brian Acton, co-fondatorul Whatsapp, a explicat, in cadrul unui interviu acordat Forbes, de ce a decis sa iasa din afacerea de 850 milioane dolari achizitionata de Facebook in 2014: din cauza faptului ca nu a reusit sa cada de acord asupra modului in care Facebook urma sa monetizeze WhatsApp.

Brian Acton spune ca Mark Zuckerberg si alti executivi Facebook voiau sa inceapa sa ofere utilizatorilor add-uri si sa foloseasca tool-uri de business analytics, planuri pe care co-fondatorul WhatsApp nu le agrea. "La finalul zilei, mi-am vandut compania. Am vandut confidentialitatea utilizatorilor WhatsApp pentru un beneficiu mai mare. Am facut o alegere si un compromis cu care trebuie sa traiesc in fiecare zi", scrie cnbc.com.

In martie, cand Facebook a fost implicat intr-un scandal privind expunerea datelor cu caracter privat ale utilizatorilor, Acton a scris pe Twitter: "Este timpul. Stergeti Facebook". Colegul alaturi de care a fondat WhatsApp, Jam Koum, a plecat de la Facebook in aprilie.

Dupa plecarea de la Facebook, Brian Acton a infiintat Signal Foundation, cotizand cu 50 de milioane de dolari pentru asta. Signal este un program de mesagerie care ofera criptare puternica si promite confidentialitatea datelor.

Facebook a achizitionat WhatsApp in 2014, pentru suma de 19 miliarde de dolari. Serviciul nu stocheaza mesajele utilizatorilor, lucru care i-a adus un plus de popularitate, iar cofondatorii s-au opus mereu cand a venit vorba despre transmiterea de reclame catre utilizatorii sai.

Luni, co-fondatori Instagram, Kevin Systrom si Mike Krieger si-au dat demisia din cadrul Facebook. Cei doi nu aveau diferente de viziune cu Facebook precum Actom si Koum, a declarat Systrom pentru WSJ, insa potrivit zvonurilor unul dintre motivele plecarii acestora din cadrul gigantului Facebook a fost faptul ca reteaua sociala fondata de cei doi isi pierdea independenta. Instagram a fost achizitionat de Facebook in 2012 pentru 1 miliard de dolari, suma ce parea imensa la acea vreme, cand reteaua numara sub 50 de milioane de utilizatori. In prezent, Instagram are peste 1 miliard de utilizatori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri