SAI Patria Asset Management, companie din Grupul Patria Bank, oferă acum acces online la fonduri de investiții, prin lansarea platformei de tranzacționare Online Patria Fonduri.

SAI Patria Asset Management administra active totale de 102,6 milioane lei la finalul lui 2021, în creștere cu 117% față de finalul anului 2020.

În nou platformă de tranzacționare, accesibilă la adresa online.patriafonduri.ro, sunt disponibile patru din cele cinci fonduri de investiții administrate de Patria Asset Management:

  • Patria Global, un fond divesificat în Lei, cu un nivel de risc scăzut-mediu și un castig adus investitorilor de +10,5% în 2021
  • Patria Stock, un fond în Lei, cu expunere mai ridicată pe acțiuni listate la bursă, un nivel de risc mediu-ridicat și o performanță de +14,8% în 2021
  • Patria Obligațiuni, un fond de instrumente cu venit fix în Lei, pentru investiții pe termen scurt, cu un nivel de risc scăzut și o performanță de +2,41% în 2021
  • Patria Euro Obligațiuni, un fond de instrumente cu venit fix, în Euro, cu un nivel de risc scăzut și o performanță de +1,89% în 2021.

Cel de-al cincilea fond administrat, ETF BET Patria-Tradeville, preluat de SAI Patria Asset Management în luna aprilie 2021, este singurul fond de tip Exchange Traded Fund din România și este listat la Bursa de Valori București cu simbolul TVBETETF. Fondul urmărește structura indicelui BET al Bursei de Valori București și a înregistrat un randament pozitiv de +36,2% în 2021. ETF BET Patria-Tradeville poate fi cumpărat prin orice intermediar autorizat de Bursa de Valori București și reprezintă un instrument de achiziționare indirectă a unui coș cu cele mai reprezentative companii românești listate la bursă. De la preluarea sa activul fondului a crescut cu 167%.

Retail jobs

„Începem să vedem și în România un interes în creștere pentru aceste instrumente din partea celor care își doresc mai mult de la economiile lor. Patria Asset Management a înregistrat o creștere de 126% a numărului investitorilor în fondurile sale pe parcursul anului 2021, atât pe fondul preluării administrării ETF BET Patria-Tradeville cât și considerând randamentele obținute”, a menționat Răzvan Pașol, Directorul General al SAI Patria Asset Management.

Noua platformă de tranzacționare online destinată persoanelor fizice se înscrie în demersul de extindere a digitalizării serviciilor oferite clienților, proces început anul trecut, și care urmărește creșterea nivelului de transparență și acces la investiții.

Funcțiile principale oferite de platformă includ:

Citeste si:
Clienții Patria Bank pot face investiții din aplicația de internet...
Clienții Patria Bank pot face...
  • Acces în timp real, oricând și de oriunde. la valoarea deținerilor în fondurile de investiții Patria
  • Vizualizarea istoricului operațiunilor cu unități de fond și a randamentului investițiilor în acestea
  • Operațiuni de depunere de bani în fonduri și de retragere de bani din fonduri prin internet, fără vizite la bancă
  • Informații detaliate despre fondurile administrate: prezentări, documente utile, performanțe, investiții, rapoarte și altele.

„Platforma online este un nou canal de vânzare care estimăm că va înregistra o creștere importantă în 2022. Avem în continuare planuri de extindere a platformei și urmărim să adaugam noi facilități, fie că vorbim de extinderea metodelor de achiziție a unităților de fond, fie că vorbim de noi moduri de a o accesa”, a declarat Adrian Cojocar, Director General Adjunct la SAI Patria Asset Management.

Citeste si:
CN Aeroporturi București investește peste 40 de milioane de euro în...
Traficul pe Henri Coandă își...

Sursa foto: Patria AM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri