Actiunile grupului financiar austriac Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, s-au ieftinit vineri la un nivel minim al ultimilor sapte ani, de 12,50 euro, la Bursa din Viena, dupa ce Merrill Lynch a introdus banca in lista celor mai putin atractive banci europene, potrivit Reuters.

Merrill Lynch a motivat decizia prin estimarea ca Europa emergenta - regiune in care Erste este al treilea mare creditor - va dezamagi anul viitor.

La pretul mentionat, titlurile inregistrau o depreciere de 8%, mult sub performanta indicelui sectorial DJ Stoxx al bancilor europene, care scadea cu doar 1,7%.

Un nivel atat de scazut al cotatiei Erste nu a mai fost atins din noiembrie 2001. Pretul minim atins astazi marcheaza o depreciere cu 74% a titlurilor Erste de la inceputul anului, informeaza NewsIn.

Ulterior, titlurile Erste si-au mai revenit usor la bursa din Viena, fiind cotate cu 12,86 euro in jurul orei 14, in scadere cu 5,09% fata de cotatia de referinta, la care valoarea de piata a bancii este de 4,08 miliarde euro.

La Bursa de Valori Bucuresti, actiunile Erste inregistrau, la acelasi moment, o depreciere cu 4,33%, la 50,80 lei (12,86 euro, la cursul re referinta al BNR de vineri, de 3,9497lei/euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Creditele neperformante au "inghitit" profitul bancilor austriece