Divizia de brokeraj a Bancii Transilvania, BT Securities, si-a redus capitalul social cu 1,77 milioane lei, pana la 13,57 milioane lei, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat modificarea autorizatiei de functionare a firmei de brokeraj, necesara pentru aceasta operatiune.
BT Securities avea inainte un capital social de 15,34 milioane lei.

Divizia de brokeraj a Bancii Transilvania a trecut pe pierdere anul trecut, cu un minus de 2,61 milioane lei, din cauza evolutiei negative a pietei de capital, in contextul in care obtinuse un profit net de 5,77 milioane lei in 2007. Totodata, afacerile casei de brokeraj au scazut de peste doua ori anul trecut, la 8,17 milioane lei, dupa ce in 2007 s-au cifrat la 17,41 milioane lei, anunta NewsIn.

Luna trecuta, BT Securities a intermediat tranzactii de 60,64 milioane lei, la Bursa de Valori Bucuresti, captand astfel o cota de piata de 6,10 %. BT Securities s-a plasat pe locul al cincilea in topul din iulie al intermediarilor la BVB.

BT Securities a fost infiintata in 1999 in Cluj-Napoca, in urma fuziunii a trei firme de brokeraj si face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Grupul s-a format in 2003, principala sa componenta fiind Banca Transilvania, alaturi de care mai figureaza BT Asset Management SAI SA, BT Direct, BT Leasing, BT Securities, Compania de Factoring, BT Finop Leasing si Medicredit. Acestea ofera servicii bancare, de administrare a investitiilor, finantare a consumatorilor, leasing si tranzactii imobiliare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Doar cinci case de brokeraj de pe bursa au fost profitabile in ultimul an
Setari Cookie-uri