Administratorii Bursei de Valori Bucuresti au decis ca listarea actiunilor Bursei de Valori Bucuresti se va face marti, 8 iunie, a declarat pentru Wall-Street Mircea Botta, vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti.
Dupa ce a primit avizul Consiliului Bursei pentru aceasta operatiune, pana la listarea Bursei mai este doar o saptamana.

Desi listarea nu se va realiza printr-un IPO, ci prin intermediul unei oferte secundare de vanzare, Bursa ca operator de piata va castiga un nou emitent si capitalizare in plus.

Citeste cum vad specialistii urmatorul emitent de pe bursa locala.

Bursa de Valori Bucuresti este componenta centrala a grupului BVB, ce mai include si Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, Fondul de Compensare a Investitorilor si Institutul de Guvernanta Corporativa. Primele trei sunt controlate de BVB in proportie de 66,80%, 52,51%, si respectiv 56,93%.

Veniturile totale ale operatorului de piata au scazut cu 17,5% in 2009 fata de 2008 si de 45,9% in 2008 fata de anul precedent, aceasta evolutie fiind cauzata, in principal, de scaderea valorii totale anuale tranzactionate prin sistemele BVB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri