Compania isi propune sa creasca activele cu cel putin 50% anual in urmatorii trei ani si sa lanseze primul serviciu integrat de asset management din Romania. Mai mult, distributia fondurilor deschise se va face in mare parte pe internee, iar focusul pe administrarea individuala a portofoliilor va creste, au anuntat oficialii companiei.

La inceputul anului viitor, Certinvest va lansa o companie de multi-family office (MFO) ce ofera clientilor de tip Ultra High Net Worth servicii de trust, concierge, optimizare fiscala si administrare a investitiilor.

Conceptul va fi lansat in premiera pe piata romaneasca, primii clienti de MFO venind din randurile clientilor de portofolii private pe care le administreaza compania.

“De cand s-a anuntat rascumpararea companiei, nu numai ca nu am pierdut nici un client, dar feedback-ul din piata a fost unul favorabil, iar sumele investite au inceput sa creasca. Aceasta pe fondul unei evolutii anuale foarte bune in care valoarea activelor administrate a crescut cu 93%. Aceasta crestere a fost generata in principal de cresterea numarului de portofolii individuale administrate, de la 35 la inceputul anului, la 62 la sfarsitul lui octombrie 2010”, a declarat Eugen Voicu, director general Certinvest.

Citeste si:

Societatea de administrare Aviva Investors Romania a fost rascumparata printr-un proces de management buyout de Eugen Voicu. Astfel, prin decizia CNVM nr. 1171 din 14 septembrie 2010, a fost autorizata tranzactia de vanzare – cumparare a societatii de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania.

Cu o cota de piata de 38% pe segmentul portofoliilor administrate, Certinvest este al doilea administrator de portofolii private de pe piata romaneasca, la 30 septembrie 2010. Pe segmentul de retail, numarul de clienti este de aproximativ 11,000 de clienti.

Certinvest este primul administrator independent de pe piata, cu o valoare a activelor de peste 88 milioane lei (la sfarsitul lunii octombrie 2010). In prezent, compania are in administrare active distribuite in 8 fonduri de investitii, dintre care 5 deschise, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii precum si 3 fonduri de investitii inchise.