Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, ca aplicarea Legii pensiilor nu va duce la o "apocalipsa bugetara" si a afirmat ca nu doreste sa emita o ordonanta de urgenta in domenii "vitale si sensibile".

"Am vazut ca toata lumea spune ca, daca se aplica Legea pensiilor, o sa fie apocalipsa bugetara. Eu va spun ca nu va fi nicio apocalipsa bugetara. Legea pensiilor este in vigoare. Ca sa poti sa schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentara. Eu va spun din capul locului, eu nu vreau sa dau o ordonanta de urgenta in astfel de domenii extrem de vitale si de sensibile. Sigur ca vom face o evaluare extrem de serioasa cu ce masuri trebuie sa luam si mai ales care este capacitatea reala de a putea sustine plata pensiilor", a afirmat seful guvernului, care a participat la conferinta "Buget si fiscalitate 2020: dinspre politica oficiala spre mediul de afaceri", organizata de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ASE si AMCHAM, scrie Agerpres.

La aceeasi conferinta, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, a afirmat ca prorogarea Legii pensiilor este singura solutie pentru ca deficitul bugetar sa nu creasca.

Premierul Orban a facut apel la programul de guvernare.

"Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. In acel program de guvernare este foarte clar ca pregatim o echipa mai larga de lucru, care sa indrepte ce e de indreptat in sistemul de pensii, pregatim studii de impact, analize foarte serioase, dar in baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu in aceasta perioada. Este putin probabil ca in an electoral un Parlament sa modifice legea", a apreciat Orban

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri