Compania americana Intel a inchiriat o suprafata de 2.400 mp in cea de-a doua cladire de spatii de birouri dezvoltata de iulius Group in cadrul ansamblului Openville Timisoara. Cladirea UBC 1 este situata in imediata vecinatate a Iulius Mall Timisoara, are 12 niveluri, o suprafata de 13.000 mp inchiriabili si urmeaza a fi inaugurata in luna decembrie. Demisolul este destinat spatiilor de retail si serviciilor, aici urmand sa functioneze cafenele si magazine.

Intel este prezent in Timisoara din 2016, odata cu achizitionarea companiei Movidius, care avea un sediu si in orasul de pe Bega. Centrul Intel din Timisoara este specializat in software pentru aplicatii de computer vision si inteligenta artificiala. In noul spatiu de birouri vor lucra aproximativ 130 de angajati, numarul urmand sa creasca pana la 200, in urmatorii trei ani.

Imobilul va beneficia de certificare LEED si de implementarea unor politici sustenabile de operare, menite sa creasca eficienta costurilor la utilitati si confortul chiriasilor. Ansamblul Openville Timisoara va fi inaugurat in trimestrul patru al anului viitor, odata cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integreaza actualul Iulius Mall Timisoara, va cuprinde functiuni de office, retail, parc si entertainment.

Prima etapa de dezvoltare va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafata aditionala de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto si peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate intr-o parcare supraetajata si una subterana.

Cushman & Wakefield:...
Citeste si: Batalia pentru talente urca si la 500 euro costul lunar per angajat

La momentul finalizarii primei etape, componenta de birouri va include o suprafata de 50.000 mp in operare (in cladirile UBC 1, UBC 2 si UBC 3) si alti 50.000 mp in constructie (in cladirea UBC 0). Pana in prezent, au fost finalizati 18.000 mp (in cladirea UBC 2), alti 13.000 mp vor fi livrati in luna decembrie (in cladirea UBC 1), iar 19.000 mp se afla in constructie si vor fi finalizati anul viitor (in cladirea UBC 3).

Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius Group si Atterbury Europe si reprezinta o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.

Sursa foto: Alexander Tolstykh / Shutterstock