Residenz Cartierul German, ansamblul de apartamente dezvoltat de catre Tiriac Imobiliare si LBBW Immobilien in Chitila, a incheiat in perioada 2016-2017 a patra faza de dezvoltare, compusa dintr-un numar de 12 blocuri cu un total de 128 de apartamente, din care a fost vandute pana in momentul de fata aproximativ 75%. "2019 va fi anul in care ne-am propus sa finalizam vanzarea tuturor imobilelor. In Residenz, locuiesc familii tinere, antreprenori, medici sau corporatisti, majoritatea fiind clienti finali, care si-au adus si familiile in complex", spune Andreea Durbac, manager vanzari rezidentiale la Tiriac Imobiliare.

"La momentul lansarii proiectului Residenz Cartierul German, alaturi de partenerii de la LBBW Immobilien, am analizat atat piata romaneasca cat si standardele germane in ceea ce priveste suprafata locativa si am decis sa construim altfel: suprafete generoase, spatii vitrate mari, doua grupuri sanitare la apartamentele incepand cu trei camere, finisaje de calitate superioara, spatii de depozitare in subsol. A fost o formula castigatoare: apartamentele au venit la pachet cu parcare si boxa, toate in acelasi pret", a declarat Andreea Durbac (foto).

Ea adauga ca profilul locatarilor Residenz este compus din "oameni tineri, in general, cu venituri peste medie, care lucreaza in companii multinationale sau sunt mici antreprenori, liberi profesionisti. Residenz i-a atrasprin faptul ca este o comunitate securizata 24/7, regim redus de inaltime al blocurilor, teren de sport, loc de joaca pentru copii si doua gradinite in incinta complexului, spatii verzi in proportie de 40% din suprafata totala a ansamblului, parcul dendrologic Chitila la 3 minute traseu pietonal si multe alte facilitati in proximitate". Primele trei faze de dezvoltare de ale proiectului de apartamente au fost finalizate in aprilie si august 2008, respectiv in aprilie 2009, inainte de criza.

Pentru a face fata crizei, "ne-am adaptat pietei din acea perioada si ne-am pliat pe nevoile clientilor. Am venit cu produse atractive, care ne-au ajutat deopotriva sa depasim momentele dificile. Proiectul a demonstrat ca este un produs in care merita investit", mai spune Andreea Durbac.

In ceea ce priveste metoda de plata preferata de catre clienti pentru a achizitiona apartamente in proiectul Residenz din Chitila, comparativ cu perioada primelor trei faze, cand apetitul pentru credite ipotecare era foarte ridicat , Andreea Durbac apreciaza ca, in prezent, "balanta este echilibrata din acest punct de vedere".

Citeste si:
Interviu video cu Andreea Durbac, manager vanzari la Tiriac Imobiliare
Andreea Durbac, manager...

"Clientii care au achizitionat apartamente in faza a patra cu credit ipotecar au fost in jur de 53% iar ceilalti au preferat sa cumpere cash. Daca in anii trecuti ponderea clientilor care cumparau cu credit ipotecar era mult mai mare, prezentul ne confirma ca aceia care dispun de sume cash vor achizitiona apartamentele fara sa isi doreasca sa fie conditionati de banca", conchide managerul vanzari rezidentiale al Tiriac Imobiliare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
In vizita la proiectul Residenz, dezvoltat de catre Tiriac Imobiliare
Setari Cookie-uri