Prețurile apartamentelor din România au crescut față de anul trecut cu peste 22,3%, la finele lunii aprilie, prețul mediu pe metrul pătrat fiind de 1.396 de euro, ca medie națională, iar cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac spune că prețurile nu au cum să scadă.

Prezent la inaugurarea noii clădiri de birouri din Piața Victoriei din Capitală, Țiriac Tower, în care compania Țiriac Imobiliare a investit circa 40 de milioane de euro, omul de afaceri a spus că pentru prețuri o problemă este reprezentată de scumpirea materialelor de construcție, în special pentru beton și fier.

Totodată Ion Țiriac lasă de înțeles că, atât timp cât oamenii vor continua să cumpere, dezvoltatorii nu vor simți nevoia să le scadă.

Mai mult, acesta spune că, în România, prețurile sunt încă foarte mici în comparație cu restul Europei, iar pe termen lung, prețurile din imobiliare nu au cum să scadă, ținând cont că în ultimii 30 de ani evoluția prețurilor a fost una inflaționistă.

Întotdeauna va exista o inflație și un cost al vieții. În ultimii 32 de ani eu nu am văzut nicio stagnare (istorică - n.r.) a prețurilor. Dar Europa n-o să aibă niciodată prețuri atât de ieftine cum sunt în România. Prețurile de aici încă sunt mici. Încă. E adevărat, raportat la cum erau acum 3-4 ani, este o obscenitate cu cât au crescut.

Cât despre investiții, eu cred că încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție foarte promițătoare”, a spus omul de afaceri în cadrul conferinței de presă.

În prezent, compania Țiriac Imobiliare are în dezvoltare complexul rezidențial Stejarii, în care investește circa 50 de milioane de euro, în nordul Capitalei, și pe care speră să-l livreze în această toamnă.

Compania are în plan dezvoltarea de noi proiecte la Timișoara și Brașov, pentru care are terenurile achiziționate, dar pentru care așteaptă obținerea autorizațiilor de construcție. Potrivit CEO-ului Țiriac Imobiliare, Petru Văduva, cele două proiecte vor aduce pe piață câteva sute de apartamente noi.

Cum arată clădirea în care a investit 40 de milioane de euro

Compania de imobiliare din grupul controlat de omul de afaceri a inaugurat oficial o nouă clădire de birouri în centrul Capitalei, la Piața Victoriei, în care a investit 40 de milioane de euro și care este deja închiriată în proporție de 95%.

Țiriac Tower acoperă o suprafață construită de 30.969 mp, din care 16.364 mp de birouri moderne din clasa A închiriabili, dispuși pe 12 etaje și parter.

În noua clădire s-au mutat companii din mai multe domenii, cum ar fi IT, farmaceutice, asigurări, imobiliare și servicii.

(Sursa foto: Tiriac Imobiliare)

Dezvoltatorul Țiriac Imobiliare a investit circa 3 milioane de euro doar în „componenta verde”, care a presupus:

  • Asigurarea de locuri de parcare pentru biciclete
  • Stații de încărcare pentru mașinile plug-in electrice și hibride
  • Toate locurile de parcare sunt în subsolul clădirii, parcarea având 5 nivele și asigurând 259 de locuri
  • Nu există agenți frigorifici pe bază de Freon
  • 86% din totalul deșeurilor provenite din construcția proiectului au fost reciclate/reutilizate
  • 36% din totalul materialelor de construcție, ca valoare, a fost fabricat din materiale reciclate
  • 52% din valoarea totală a materialelor utilizate în construcția clădirii au fost achiziționate de la o distanță de cel mult 500 km față de amplasamentul proiectului.

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

În plus, angajații companiilor chiriașe în clădire vor avea la dispoziția lor circa 700 mp pătrați de spații verzi, vestiare, dușuri și multiple standuri pentru biciclete.

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Având o preocupare permanentă pentru abordarea responsabilă și sustenabilă a mediului, anul 2022 a debutat pentru Țiriac Tower cu confirmarea oficială, din partea furnizorului Engie România, privind alimentarea integrală cu energie provenită din surse regenerabile. Conform contractului încheiat cu Engie România, energia electrică livrată către clădirea Țiriac Tower, provine din surse regenerabile 100%, urmând a fi eliberate primele certificate de origine emise de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, ANRE.

În acest context, soluțiile eficiente de iluminare LED, care au drept scop reducerea consumului de energie, au avut un impact pozitiv la nivel de randament.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri