Domeniul Știrbei este din nou scos la vânzare, prin licitație publică, prețul de pornire fiiind de 7,9 milioane de euro, după mai multe încercări de vânzare.

Domeniul Știrbei, situat în orașul Buftea, care include palatul construit pe o suprafață de peste 2.100 mp și terenul de aproape 240.000 mp, având și o sală multifuncțională de 2.000 mp a fost în insolvență în anul 2018, intrând apoi în faliment în 2019, informează Romanian Hospitality.

Bucharest Arena, firma care se ocupa cu administrarea, a achiziționat domeniul în anul 2007, cu 9 milioane de euro.

Inițial, planul de transformare a palatului preuspunea un hotel de 5 stele, având și un muzeu ce urma sa fie dedicat familiei Știrbei. Planurile de afaceri au fost multe, prioritatea fiind plata datoriilor de peste 100 milioane de lei către băncile creditoare, apoi organizarea unor evenimente în parteneriat cu diverse agenții sau închirierea apartamentelor din palat în regim hotelier, un alt proiect fiind amenajarea unui parc de aventură.

Palatul Știrbei face parte din patrimoniul cultural și istoric al României.

Sursa foto: Palatul Știrbei Buftea/ palatulstirbey.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri