LS Real Estate Ventures, unul din cele mai tinere fonduri de investitii imobiliare din Europa, va atrage fonduri de un miliard de euro, anuntand achizitii in Romania, Ungaria, Slovacia si Ucraina, scrie Financial Times.

Fondul infiintat in Olanda de compania de investitii Starr International si de compania londoneza Letterstone Group este administrat de fostul manager al gigantului financiar AIG, Maurice R. Hank Greenberg (foto).

Cele doua companii vor investi initial 250 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei provenind de la Starr International. Englezii de la LS Real Estate Ventures vor aloca pe parcursul investitiilor fonduri de pana la un miliard de euro, prin intermediul unor finantari bancare.

"Compania Letterstone este in stare se foloseasca de operatiunile desfasurate in tarile in care investeste pentru a gasi achizitii cu o valoare atragatoare”, a declarat Maurice R Hank Greenberg, presedintele Starr International.

Rata de rentabilitate urmarite de fond este de peste 20%.

Randamentele investitiilor imobiliare din Romania vor creste in 2008 cu 1-2 puncte procentuale, pana la un nivel cuprins intre 7,5-9%, pe fondul crizei financiare de pe pietele externe, recuperand astfel scaderea inregistrata in 2007, potrivit Eurisko.

Volumul total al investitiilor imobiliare din 2007 a atins nivelul 2,2 miliarde de euro, incluzand tranzactiile de tip forward sale si plaseaza Romania pe locul al treilea in Europa Centrala si de Est, arata ultimul raport din luna martie al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
Setari Cookie-uri