„Guverul Romaniei trebuie sa aiba informatii neeronate despre pretul real al unui apartament in Bucuresti, adica in jur de 100.000 euro. Pana in prezent, dupa numarul si felul tranzactiilor deja efectuate, programul Prima Casa incurajeaza doar cumpararea de apartamente vechi’’, a declarat Nimrod Zvik, director de marketing al organizatiei de vanzari pentru Romania Invest, Be Igloo.

Ca puncte slabe ale programului Prima Casa, reprezentantul Bee Igloo mai mentioneaza obligativitatea taxei de evaluare imobiliara, ce ajunge la 150 euro, indiferent ca dosarul este aprobat sau respins, precum si birocratia ce determina cresterea timpului de asteptare a raspunsului.

In ultimii doi ani, Romania Invest a cumparat 800 de apartamente, investit aproximativ 85 milioane de euro, in sapte proiecte rezidentiale: German Residenz (dezvoltat de Tiriac Imobiliare), Ten Blocks (situat in Militari), Platinum Vitan Towers (cartierul Vitan), Planorma (str. Doamna Ghica), Blue Tower (dezvoltat de Copper Beach (str. Fabrica de Gheata), Armonia Titan (construit de Adama) si My Dream Residence (sos. Pipera-Tunari).

Romania Invest este o companie de investitii in real estate, inregistrata la Registrul Comertului din Norvegia din ianuarie 2006. In luna mai, fondul de investitii imprumutat 1,6 milioane de euro de la Bank of Cyprus, pentru a plati 25 de unitati din ansamblul My Dream Residence, amplasat pe soseaua Pipera-Tunari.