Un medic de familie din judetul Iasi este anchetat de Politie si de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pentru faptul ca a cerut pacientilor o taxa de 10 lei pentru activarea cardului de sanatate. Mai mult, medicul considera ca este normal ca oamenii sa plateasca pentru acest serviciu, scrie Digi 24.

Medicul de familie din localitatea ieseana Helesteni, cu peste 2.000 de pacienti, insista in continuare ca pacientii sa plateasca pentru activarea cardului de sanatate.

"Aceasta activare de card este serviciu IT. Eu cu Casa de Asigurari am contract pe servicii medicale. Am facut medicina si nu informatica. Toate serviciile care sunt la cerere sau sunt alte servicii decat serviciile medicale. Sunt servicii taxabile”, a declarat Magdalena Ibanescu, medic de familie. Autoritatile din domeniu sunt insa de alta parere. „Nu este nici normal, nici legal. In cazul actelor care sunt platite per capita intra si activarea cardului de sanatate care trebuie sa fie facuta in mod gratuit”, a declarat prof. univ. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Iasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Primaria Capitalei a ridicat deja 7 masini parcate neregulamentar