In Ajun, in prima si a doua zi de Craciun, cei peste 15.000 de pompieri care au fost la datorie au fost solicitati sa intervina la 3.305 situatii de urgenta, dintre care 177 de incendii, 2.836 pentru acordarea primului ajutor medical, 19 misiuni de descarcerare si 65 pentru deblocare si salvare, arata Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), intr-un comunicat de presa transmis duminica agentiei Mediafax.

In cele trei zile, 2.440 persoane au fost asistate medical de catre echipajele de prim ajutor medical de la ISU, iar 24 au fost salvate din medii care le puneau in pericol viata.

Numarul interventiilor la care au participat echipajele inspectoratelor pentru situatii de urgenta a crescut cu 13 la suta fata de perioada sarbatorilor de anul trecut, ca urmare a numarului solicitarilor pentru acordarea primului ajutor medical.

Numarul incendiilor a scazut cu aproape 25 la suta fata de anul trecut, dar in cele trei zile au fost inregistrate situatii in care interventia pompierilor a dus la salvarea mai multor persoane din calea flacarilor. Principalele cauze care genereaza incendii in locuinte raman instalatiile electrice cu defectiuni sau improvizatii, precum si cosurile de fum necuratate sau deteriorate.

Politia Rutiera: Aproape...
Citeste si: Politia Rutiera: 2.600 soferi au ramas fara permis in ultima saptamana

O interventie de amploare a avut loc in localitatea Viisoara, din judetul Bistrita, unde peste 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuinte. In urma inccendiului, un copil de opt ani care s-a intoxicat cu fum a fost asistat de echipajul SMURD si transportat la spital. Ceilalti 130 de locatari au fost evacuati preventiv din cladire, fiind cazati temporar in spatiile puse la dispozitie de primarie. In acest moment, acestia s-au intors in locuintele lor, doar 12 persoane ramanand cazate in acele spatii, a precizat IGSU.

O alta misiune de salvare a fost in ajunul Craciunului, salvatorii din Dambovita reusind sa scoata in viata o femeie cazuta intr-o fantana de peste 10 metri adancime. In mai putin de 30 de minute, un pompier a coborat in fantana cu diametrul de aproximativ un metru si a reusit sa o aduca pe femeie la suprafata, constienta, ulterior fiind transportata la spital.