Ceremonia de investire a noului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea parte de mai multe măsuri de siguranță aplicate de autoritățile americane, ca urmare a evenimentelor petrecute la începutul anului în cadrul cărora suținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul.

Ceremonia de investire a lui Joe Biden este catalogată ca fiind un ”eveniment național de securitate specială”, ceea ce înseamnă că serviciile secrete ale Statelor Unite ale Americii vor fi la comandă, însă vor fi susținute și de un mix de forțe format din membrii ai Poliției Metropolitane din Washington și ai Gărzii Naționale.

Membrii Gărzii Naționale și-au făcut deja simțită prezența la Capitoliu de săptămâna trecută, numărul total al celor care vor fi implicați în asigurarea unei ceremonii de investire fără incidente fiind estimat la 25.000. Comparativ cu ceremonia de investire a lui Donald Trump, din 2017, numărul este de peste trei mai mare, scrie BBC.com

Unul dintre principalele roluri ale personalului menționat mai sus este acela de a păzi mai multe puncte cheie din jurul Capitoliului și de a se asigura că nu sunt încălcate restricțiile ce pot fi observate în imaginea de mai jos.

sursa foto: United States Secret Service

Ce restricții au impus companiile aeriene și hotelurile

La efortul autorităților de a desfășura o ceremonie de investire fără incidente participă și companii aeriene sau hoteluri care au anulat rezervările în Washington în următoarea perioadă.

Companiile aeriene au luat măsuri mai stricte de verificare a bagajelor, pentru a depista eventualii pasageri ce au asupra lor arme, în timp ce o parte dintre persoanele care au participat la asaltul de la Capitoliu de la începutul lunii nu au nici măcar voie să urce în aeronave.

Amtrak, cel mai mare operator feroviar din Statele Unite ale Americii, a precizat, de asemenea, că își va limita serviciile oferite în regiune și că pasagerii vor vedea mai mulți polițiști în trenuri și pe peroane.

Sursa foto: Johnny Silvercloud / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri