Recenzarea s-a încheiat, iar autoritățile spun că s-au înregistrat peste 18 milioane de persoane, dar că populația României ar fi și mai mare.

Potrivit comunicatului INS (Institutul Național de Statistică), până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane)”.

Recezarea va continua cu o etapă în care a realizează ”asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile”. Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 vor fi anunțate în decembrie, iar datele complete și finale, la sfârșitul anului 2023.

Recensământul trebuia să aibă loc în 2021, dar a fost amânat un an din cauza pandemiei, păstrându-se însă denumirea oficială.

Județele care au depășit planula la recensământ și cele codașe

Este interesant că în unele județe procentul recenzaților a trecut de 100% - și asta pentru că populația estimată era mai mică decât cea reală. Așa s-a întâmplat în Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Gorj, Neamț, Olt, Sălaj, Teleorman sau Vrancea – unde procentul este de peste 109%.

Citește: Ce amendă riscă cei care refuză să participe la recensământul populației și locuințelor

Pe de altă parte, cele mai scăzute rate de recenzare (sub 90% din populația estimată) s-au atins în Timiș, București și Iași. Trebuie însă precizat că acest lucru nu înseamnă neapărat că peste 10% dintre locuitorii de aici nu au participat la recensământ, fiindcă procentele se raportează la o populație estimată de INS – care ar putea deci să fie mai mare sau mai mică.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri