Fondul de investitii GED, care detine grupul Happy Tour, a achizitionat pachetul majoritar al tour operatorului roman Prestige Tours, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.


La cateva luni de la achizitia platformei online Paravion.ro si a companiei de travel - corporate si deluxe - Travel House, GED a anuntat achizitia Prestige Tours. Proiectul va fi continuat impreuna cu Mircea Vladu, fondatorul Prestige Tours, care va ramane actionar minoritar si care se va alatura grupului in functia de Director Executiv.

Prestige Tours, care anul trecut a avut o o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, completeaza segmentul de corporate travel al Happy Tour, prin reprezentarea locala a FCM Travel Solutions si intareste segmentul de leisure travel. Prestige Tours isi va pastra numele si structura de management si se va concentra exclusiv pe activitatile de tour operator.

Dupa aceasta achizitie, GED a anuntat ca va crea singurul grup de travel care cuprinde toate segmentele de Corporate, MICE (Happy Tour), Vacante (Travel House si reteaua de agentii Happy Tour), on-line (Paravion) si servicii de tour operator (Prestige Tours). Grupul va fi condus de catre Javier Garcia del Valle in calitate de VicePresedinte Executiv/CEO, iar managementul de top va fi format din Remus Visan (on-line) si Mircea Vladu (Tour Operator).

Tranzactia este este in curs de aprobare la Consiliul Concurentei, iar perioada estimata pentru finalizarea tranzactiei este a doua jumatate a lunii mai.

Happy Tour a fost infiintata in 1996 si a fost achizitionata in 2007 de fondul de investitii spaniol GED, ca parte a investitiilor sale strategice in Romania. Din 1996 si pana in prezent, GED a investit in Romania peste 100 milioane euro, in 18 companii. In afara de Happy Tour, in Romania, portofoliul GED include, printre altele, Fonomat (lant de retail GSM), Diamedix, Total EnergyBusiness, Romanian Real Estate Partners si Rosegur.


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romanii au platit cu 15 % mai mult pentru vacanta de Sarbatori