Consiliul Judetean Cluj a stabilit, joi, castigatorul licitatiei pentru construirea noii pistei de 2.100 de metri a Aeroportului International Cluj-Napoca, acesta fiind o asociere de trei firme care a depus o oferta de 137 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat ca lucrarile vor fi finalizate in sase luni de la semnarea contractului.

"Castigatorul licitatiei pentru noua pista de 2100 de metri a Aeroportului International Cluj-Napoca este o asociere de trei firme - SCC Napoca SA - SC ICCO Systems SRL - SC Geo Arc SRL, care a oferit pretul de 137 de milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrarilor este de sase luni de la data semnarii contractului”, a spus Tise.

Potrivit acestuia, vechea pista a aeroportului nu mai face fata actualelor cerinte generate de cresterea numarului de miscari si a greutatii noilor aeronave.

"Noua pista va fi construita in doua etape, incepand cu acest prim segment de 2.100 de metri, ceea ce va permite preluarea traficului, iar prelungirea ulterioara, pana la 3.500 de metri, se va face dupa finalizarea procesului de despagubiri si deviere a cursului Somesului, cel mai probabil in cursul anului viitor. Actuala pista va fi pastrata ca si cale de rulare", a afirmat Tise.

Presedintele comisiei de licitatie, vicepresedintele CJ Cluj Radu Bica, a declarat, la randul sau, in aceeasi conferinta de presa, ca la licitatia organizata in luna aprilie au fost depuse sase oferte, din care patru au fost declarate neconforme, astfel ca in finala s-au calificat asocierea SCC Napoca - SC ICCO Systems - SC Geo Arc, pe de-o parte, si firma Romstrade, de cealalta parte.

"Comisia de licitatie a desemnat castigatorul dupa criteriul celui mai mic pret oferit pentru executarea pistei. Daca nu se depun contestatii in urmatoarele zece zile, se va semna contractul si se va putea trece la inceperea lucrarilor”, a spus Bica.

Potrivit acestuia, CJ Cluj va trece si la plata exproprierilor pentru persoanele care au terenuri pe traseul noii piste a aeroportului, existand suficiente fonduri in bugetul judetului.

Sursa foto: www.airportcluj.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Fosta resedinta de protocol a lui Ceausescu, scoasa la vanzare