In Bucuresti va fi dezvoltat cel mai amplu proiect imobiliar din Romania. Ansamblul “Esplanada” va cuprinde spatii de birouri cu o suprafata de 75.000 de metri patrati, locuinte dezvoltate pe o arie de 30.000 de metri patrati si spatii comerciale insumind 40.000 de metri patrati. In plus, administratiile publice locale si centrale vor beneficia de spatii totalizind 30.000 de metri patrati, in timp ce alte suprafete, insumind 30.000 de metri patrati, vor fi destinate activitatilor de petrecere a timpului liber, sportive sau culturale.

Conform datelor Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), proiectul va fi completat cu spatii hoteliere de 20.000 de metri patrati, iar intregul ansamblu va fi deservit de parcari amenajate pe o suprafata de 110.000 metri patrati. Potrivit Mediafax, ansamblul realizat pe mai multe niveluri supra si subterane, cu o valoare estimata intre 800 de milioane de euro si un miliard de euro, va cuprinde constructii cu inaltime maxima de 20 de etaje. Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul, aflat in proprietatea MTCT, are o suprafata de peste 107.000 de metri patrati si este delimitat de strazile Unirii, Octavian Goga, Nerva Traian si Mircea Voda.

Ministerul Transporturilor va organiza o licitatie deschisa pentru elaborarea unui studiu care va stabili valoarea terenului si aportul de capital al institutiei la parteneriatul public privat prin care va fi realizat proiectul. Firma care va cistiga licitatia va prezenta totodata un audit privind studiul de fezabilitate a proiectului.

Ofertele pentru cele trei servicii vor fi depuse pina la 30 martie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Locuintele din Bucuresti, printre cele mai bune randamente din Europa